piątek, wrzesień 20, 2019
image image image image
Pracuj w domu i zarabiaj Istnieje duże grono osób, które pragnęłyby zarabiać pieniądze bez przymusu częstego opuszczania mieszkania. Dotyczy to zwłaszcza niepełnosprawnych, matek wychowujących małe dzieci a także osób, które rezydują daleko od miasta. Czytaj cały artykuł
Fizjologiczne właściwości silikonu Silikon, dzięki swoim niezwykłym właściwościom, stale zyskuje na znaczeniu jako uniwersalny materiał do produkcji różnego rodzaju wyrobów dla wielu gałęzi przemysłu. Do zalet silikonu należy odporność na działanie temperatur, wysoka elastyczność, a także duża trwałość. Nie bez znaczenia są również jego walory fizjologiczne. O jakich dokładnie właściwościach mowa i w jaki sposób wpływają one na obszar zastosowania silikonu? Czytaj cały artykuł
Fartuchy medyczne Fartuchy medyczne są nieodłącznym elementem odzieży każdego lekarza i pracowników służby zdrowia. Warto postawić na nowoczesny design - fartuch nie musi być nudny i staromodny. Szpitalna moda uległa przekształceniu, dlatego nawet w tym miejscu można poczuć powiew świeżości jeśli chodzi o odzież medyczną. Czytaj cały artykuł
Tapety w stylu glamour Angielskie słówko glamour oznacza bogactwo, dbałość o detale i wysmakowaną, choć niekiedy lekko staroświecką elegancję. Taki właśnie jest styl glamour, który może manifestować się w ubiorze, wykończeniu wnętrz, a nawet sposobie bycia. Dziś zastanówmy się nad stylem glam we wnętrzach oraz nad sposobem wykorzystania w nich ekskluzywnych tapet ściennych. Czytaj cały artykuł

Porcelana i zastawa stołowa jako ważne elementy posiłku

zastawa stolowaSposób podania posiłku ma niebagatelny wpływ na zadowolenie gości. Nawet najsmaczniejsze danie wiele straci, jeśli zaserwujemy je bez należytej staranności i w mało estetycznym otoczeniu. Z kolei pięknie udekorowany stół z posiłkami podanymi na porcelanowej zastawie podniesie rangę każdego spotkania. Dowiedz się, na co zwracać uwagę, szukając serwisu obiadowego do domu lub restauracji.

Idealna zastawa do domu i restauracji

Nie ulega wątpliwości, że najlepsza zastawa stołowa to ta wykonana z porcelany. Aktualna oferta rynkowa naczyń jest szalenie rozbudowana, jednak jeśli zależy ci na funkcjonalnym, trwałym, a jednocześnie wyjątkowo pięknym zestawie obiadowo-kawowym, ręcznie zdobiona porcelana będzie najlepszym wyborem.

Zanim zdecydujesz się na zakup konkretnego kompletu talerzy upewnij się, że będzie on pasował do wnętrza jadalni. Chociaż naczynia w stylu empire są niewątpliwie efektowne, nie będą dobrze komponować się z minimalistyczną salą restauracyjną czy rustykalnym salonem. Weź pod uwagę nie tylko zdobienia, ale też fason naczyń. W specjalistycznych hurtowniach porcelany, a więc np. w sklepie internetowym Porcelana24.pl, znajdziesz zarówno nowoczesne, jak i klasyczne serwisy, dostępne również dla klientów indywidualnych.

Stylistyka, w której utrzymany jest serwis obiadowy, powinna komponować się nie tylko z wystrojem pomieszczenia, ale też z rodzajem podawanych posiłków. Jeżeli jesteś wielbicielem kuchni włoskiej, koniecznie zainwestuj w zestaw talerzy do pizzy. Natomiast jeśli najważniejszym elementem posiłku ma być poobiedni deser z kawą, nie zapomnij eleganckim zestawie filiżanek ze spodeczkami.

Jak wielkość naczyń wpływa na przyjemność jedzenia?

Co ciekawe, na smak jedzenia i przyjemność spożywania posiłku wpływają również kształt i wielkość naczyń. Profesjonaliści z branży gastronomicznej są w stanie dokładnie określić, jakie podanie wzmacnia pozytywne doznania podczas jedzenia różnych dań.

Przystawki, dania główne i desery powinny być serwowane na płaskich talerzach. Do przystawek sugeruje się używanie talerzy o średnicach 25-28 cm. Przygotowując deser, warto sięgnąć po talerz o średnicy 25-26 cm, gdyż taka powierzchnia pozwala na piękne wyeksponowanie słodkości, a także ich eleganckie udekorowanie, np. sosami, bakaliami, bitą śmietaną, a nawet jadalnymi kwiatami. Dania główne najlepiej podawać na talerzach o średnicy 28-32, przy czym i w tym przypadku istotna jest powierzchnia, umożliwiająca ciekawą aranżację dania.

Jednym z podstawowych grzechów polskich restauratorów, ale także gospodyń domowych, jest podawanie zup w bulionówkach. Choć głębokie naczynia pozwalają na wygodne spożywanie płynnych potraw, obniżają przyjemność doświadczania bogatych zup. Głęboki talerz o większej średnicy (27-31 cm) pozwala wyeksponować poszczególne składniki zupy, takie jak owoce morza czy warzywa. Zgodnie ze sztuką gastronomiczną w takich samych naczyniach należy serwować makarony.

Internetowe wydawnictwo prasowe

Serwis Norbertinum.com.pl to najciekawsze wydarzenia z kraju i ze świata, ciekawe artykuły z dziedziny nauki, kultury, a także rzeczowe informacje prawne i ekonomiczne. Na Norbertinum.com.pl przeczytasz o wydarzeniach sportowych, poznasz ciekawe miejsca z działu turystyka i zapoznasz się z najnowszymi osiągnięciami techniki.

Kontakt

Sitte.pl

kom: 606 281 023
tel: 81 473 2011

e-mail:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.