piątek, lipiec 01, 2022
image image image image
Wiosna - uciążliwy okres dla alergików Gdy dni się wydłużają, a słońce lekko zbliża się do Ziemi zaczyna się następny okres wegetatywny roślin. Czytaj cały artykuł
Technologia vs sen Od jakiegoś wskazuje się na istnienie nowej choroby - bezsenność technologiczna. Pojęcie brzmi tak bardzo odlegle, że nawet nie myślimy, co oznacza i czy nas dotyczy. Jednakże okazuje się, że to temat o wymiarze ogólnospołecznym, wprost globalnym. A wyjątkowo dotyczy grup, które w rozległym zakresie są zinformatyzowane oraz użytkują innowacyjnych technologii. Czytaj cały artykuł
Flokowanie produktów Konsumenci od dawna poszukują niebanalnych i unikatowych towarów. Zwracają uwagę nie tylko na funkcjonalność, ale również na estetykę i wygląd. Poszukują przedmiotów, które w wyrazisty sposób oddadzą ich ulubiony styl i upodobania. Czytaj cały artykuł
Eleganckie schody i balustrady Gdy mamy dom piętrowy należy zagwarantować łączność pomiędzy piętrami. Dla niewielkich domów, które mają dwa, maksimum trzy piętra, wyjście w postaci windy (która sprawdza się doskonale w wypadku wielopiętrowych budynków) będzie niepraktyczne a dodatkowo nieoszczędne. Czytaj cały artykuł

Aminos kokosowy - lepsza alternatywa dla sosu sojowego?

sauce 2770300 1280Aminos kokosowy jest sosem powstałym poprzez połączenie dojrzewającego w beczkach nektaru zebranego z kwiatów palmy kokosowej i naturalnej soli morskiej. Uznaje się go za doskonały zamiennik tradycyjnego sosu sojowego dla osób, które eliminują ze swojej codziennej diety soję, produkty zawierające gluten oraz nadmiar sodu.W smaku do złudzenia przypomina sos sojowy, przez co sprawdza się w daniach kuchni Azji. Staje się coraz bardziej popularne wśród osób ,które dbają o zdrową dietę.Czy jednak faktycznie jest zdrowszym zamiennikiem dla sosu sojowego i tamari?

Skarbnica zdrowia

Aminos kokosowy stanowi doskonałą przyprawę do mięs i ryb, dań kuchni azjatyckich lub sałatek. Świetnie sprawdzi się również jako składnik marynat.Dodanie go do potrawy wzbogaci ją o aminokwasy kokosowe o wykazanym przez badania pozytywnym wpływie na układ krążenia, gospodarkę cukrową (zmniejszają ryzyko zachorowania na cukrzycę) oraz układ immunologiczny. Sos ten zawiera aż szesnaście niezbędnych aminokwasów egzogennych.Związki zawarte w nektarze kokosowym mają korzystny wpływ na gospodarkę lipidową, podnosząc poziom "dobrego" cholesterolu. Pomagają również regulować ciśnienie krwi.

Aminokwasy kokosowe są też prawdziwym sprzymierzeńcem odchudzania. Pomagają hamować łaknienie dzięki zwiększeniu produkcji tzw. "hormonu szczupłych" - adiponektyny.Działają też osłonowo na jelita i łagodząco w stanach zapalnych, co ma kluczowe znaczenie w profilaktyce nowotworów, zwłaszcza jelita grubego.

Wśród najcenniejszych składników nektaru z kwiatu palmy kokosowej znajduje się dodatkowo inozytol. Jest to białko wykazującym pozytywny wpływ na układ nerwowy. Dlatego aminos kokosowy powinien być włączony do codziennej diety przez osoby cierpiące na zaburzenia depresyjne oraz nerwicowe.Inozytol wykazuje również korzystne działanie wspomagające leczenie zespołu policystycznych jajników.

Zdrowe z natury

Dodatkowo aminos nie zawiera w swoim składzie dodatku cukru, glutenu oraz składników odzwierzęcych. Dlatego jest doskonały dla wegan oraz osób osób, które nie tolerują glutenu.W przeciwieństwie do sosu sojowego, który w wersji dostępnej w naszych sklepach zazwyczaj zawiera sztuczne chemiczne konserwanty i polepszacze takie jak glutaminian sodu, jest produktem całkowicie naturalnym. Dzięki temu możemy być pewni, że spożywamy to, co dla nas najlepsze.

Internetowe wydawnictwo prasowe

Serwis Norbertinum.com.pl to najciekawsze wydarzenia z kraju i ze świata, ciekawe artykuły z dziedziny nauki, kultury, a także rzeczowe informacje prawne i ekonomiczne. Na Norbertinum.com.pl przeczytasz o wydarzeniach sportowych, poznasz ciekawe miejsca z działu turystyka i zapoznasz się z najnowszymi osiągnięciami techniki.

Kontakt

Sitte.pl

kom: 606 281 023
tel: 81 473 2011

e-mail:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.