Blender to urządzenie, które winno znaleźć się w każdej kuchni. Panie, które dotychczas nie miały blendera nawet nie wiedzą jak często mógłby on się przydać.
Blendery występują najczęściej w dwóch rodzajach: kielichowy, nadający się głównie do koktajli i mniejszy ręczny z podłużną rączką do której z reguły możemy również dołączyć końcówkę idealną do miksowania na przykład zup. Zdecydowanie preferuję ten drugi typ blendera, bo jest bardziej uniwersalny.
Co można zrobić przy użyciu tego blendera? po pierwsze: koktajle, pesto, placki ziemniaczane, surówki, musy, pasty, farsze, bitą śmietanę. Z wykorzystaniem blendera rozdrobnimy także zioła czy składniki na zdrowy sos pomidorowy. Blender niezmiernie przydaje się przy robieniu przetworów. Przede wszystkim polecam go do przygotowania surówek, bo dzięki temu można zaoszczędzić wiele czasu. Jeżeli chcielibyśmy naszym blenderem siekać również lód trzeba nabyć model o dużej mocy. Jeżeli wybierzemy stalową końcówkę będziemy mogli rozdrabniać gorące zupy. Blender jest niezwykle łatwy do umycia. Dodatkową zaletą posiadania głównego pojemnika jest to, że po rozebraniu reszty oraz zamknięciu go przykrywką z kompletu można w nim trzymać czy transportować przyrządzone potrawy na przykład surówki.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum at sem ut ipsum vestibulum euismod. Mauris et massa porta leo facilisis feugiat. Suspendisse id neque a sem facilisis blandit. Aliquam sem leo, commodo ut, rutrum auctor, iaculis nec, eros. Aenean massa. Mauris tincidunt. Vivamus consectetur, tortor sit amet dictum sagittis, urna lectus dapibus metus, ut congue ligula odio sed nunc. Suspendisse potenti.